Viktualiebrodern

Sånt som inte angår mig

with one comment

Men som måste sägas

Jag ser att två ledande sverigedemokrater, Kent Ekeroth och Erik Almqvist, i affekt och under alkoholens inflytande avslöjats in flagranti med rasistiska uttalanden och, försedda med ”schyssta” järnrör, sökt slå världen med häpnad.

Det förvånar mig inte, Kent Ekeroth är en intressant pesonlighet på så sätt att han å ena sidan ger ett väldigt intelligent intryck, bland annat i de riksdagsmotioner jag läst av hans penna, men samtidigt är det en dunklare sida, något som inte stämmer i hans manikeistiska syn på islam och muslimer som något i sig ont. Det verkar finnas en splitting i hans personlighet. Något i grunden opålitligt.

Jag är alltså inte förvånad. Jag är heller inte förvånad över att medierna tycks falla över varandra i triumf över att  sverigedemokraterna som grupp nu kan avfärdas som rasister.

Levande charader

Jag kan tycka att det är tragiskt att kritik mot den förda invandringspolitiken, framförallt dess följder för välfärdsstaten och för följderna för förtroendet mellan främlingar när andelen sociopater ökar (sociopater i genomsnitt mera rörliga än genomsnittspopulationen), monopoliserats i en rörelse som sverigedemokraterna där det hela kommer samförpackat med grumlig nationalism, en irrationell kriminalpolitik och en förkärlek för drastiska lösningar med svag medkänsla. Samt en touch av konspirationsteorier, speciellt rörande islam.

Men detta är ju också resultatet av att all kritik mot invandringspolitiken, också där den rör oförenligheten av en Rawlsk rättvisepolitik för välfärden med öppna gränser, som Nils Öberg tog upp i sin avhandling från 1994 Gränslös rättvisa eller rättvisa inom gränser?, fått en stämpel på sig av främlingsfientlighet med ordet rasism i bakfickan för den som i nästa steg förnekar att hon är fientlig mot främlingar.

Denna, framförallt i media, energiskt genomförda stämpling  har förstås också gett upphov till motbeteckningar. ”PK”, Kulturmarxism med flera epitet,  lika nebulösa som nånsin ”främlingsfientlig”.

Det främsta resultatet av denna strid om ord har varit att de som stämplats levt sig in i och allmer blivit det de kallats för. Som Nietzsche skrev: Tittar man tillräckligt länge ner i avgrunden kommer avgrunden att titta tillbaka.

Stefan Palison

Generaliseringarna i media om sverigedemokraterna i allmänhet, som en följd av Ekeroths och Almqvists förlöpningar, är omvänt också en bekräftelse av att PK-media just  blivit PK. Ja, inte de generaliseringarna enbart, men taget tillsammans med en händelse rörande en annan politisk, offentlig, person som inte nått utanför Flashback och de mera öppet rasistiska medierna. En generalisering av den nyheten hade till och med varit straffbar, och då inte som ett trivialt brott mot Upphovsrättslagen.

Jag tänker på det faktum att ordföranden i Romernas Riksförbund, Stefan Palison, fällts för häleri och narkotikabrott efter att stora mängder stöldgods  och knappt 10 gram amfetamin påträffats i hans bostad. En Palison som tidigare offentligt krävt hårdare tag mot narkotikabrott och fler utvisningar av kriminella.

Vi kommer utan pardon att anmäla alla misstankar om narkotikabrott. Och vi kommer att kräva av regeringen att de som döms till minst ett års fängelse utvisas ur landet, fortsätter Stefan Palison. Bakgrunden är att narkotikan fått ett allt starkare fäste bland romerna. Både i försäljnings- och missbrukarleden.

”Utan pardon”Absoluttänkare och nollvisionärer skall man inte lita på.

Palison har en intressant kvinnosyn som han fick tillfälle att ge uttryck för i maj som vittne i ett människohandelsmål i Norge,

I Sverige eller Norge kan jo kvinner bli voldtatt av sine ektemenn, og mennene kan dømmes for det. Slik er det altså ikke hos oss. Hvis en romkvinne er gift, kan hun ikke bli voldtatt av mannen, sa han i retten.

Palison hade också en åsikt om att rättsväsendet lägger ner tid och möda på att utreda och lagföra människohandel med barn

Denne rettssaken koster svært mye penger. Jeg tror det hadde vært bedre å bruke de på å gi støtte til romfolket, for eksempel ved å lage skoler

Justitiedepartementet har inom parentes åtminstone tidigare stått för hela budgeten hos Romernas riksförbund.

Jag noterar också att referaten av undersökningen av omfattningen av människohandel med barn inte nämnde ordet romer en enda gång.

Slutord

Fördomar har bekräftats.

a) Om Ekeroth/Almqvist

b) Om Palison

c) Om media.

d) Om mig, att jag inte kan hålla käften om sånt som inte angår mig. Det är inte försiktigt. Jag kan råka illa ut.

Caute! Försiktigt!

Den kanske främste försvararen av yttrandefrihet någonsin, Spinoza, har på sin gravsten ett ord: Caute. Försiktigt.

När man använder sin yttrandefrihet skall man göra det försiktigt. Spinoza visste det själv, han som var född som Bento de Espinosa, men när familjen blev fördriven från Portugal fick byta namn till Baruch Spinoza. För att sedan tvingas byta igen till Benedikt efter att ha blivit utesluten ur synagogan vid 23 års ålder. Hans böcker hamnade på den katolska kyrkans lista över förbjuden litteratur och de han gav ut i livet fick en falsk tryckort och inget angivande av författaren.

Den gravsten som det står Försiktigt! på döljer inte ens hans kropp. Den blev bortrövad före gravsättningen, ingen vet av vem. Kanske av reformert protestantiska kristna som inte ville ha en fritänkare och kättare i vigd jord.

Att yttra sig är att vara ensam. Men måste man så måste man.

Written by viktualiebroder

15 november 2012 den 21:10

Publicerat i 1

Tagged with , , , ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ska läsa om när jag vaknat ordentligt, men jag tycker inte den första genomläsningen flaggade upp nåt som verkade farligt. kanske för att jag befinner mig på mer än armlängds avstånd från Ekeroth och Almqvists schyssta järnrör. Ekeroth och Erik Almqvist… vackra namn… fina lövträd…

    Erik Josefsson

    16 november 2012 at 07:31


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: