Viktualiebrodern

Resultat i nyvalet för piraterna i Grekland

leave a comment »

14 170 röster, eller 0,23%

Det gick betydligt sämre för piraterna i Grekland, Komma Peiraton Elladas, i nyvalet jämfört med valet i maj, 14 170 röster, eller 0,23%. I maj var det 32487 röster eller 0,51%.

Denna gång ställde ändå piraterna upp i 47 valkretsar av 56, mot 31 den 6 maj, men det blev alltså ändå en kännbar tillbakagång trots att fler kunde rösta pirat. Det märkliga är att det i flera fall gick bäst i de valkretsar man nu ställde upp i för första gången. Allra bäst gick det till exempel i Dramas med 0,39%.

Det krävdes ”rättning i ledet” av de grekiska väljarna när valet i princip handlade om ja eller nej till Euron, vilket för Greklands del var ett val mellan misär med ordning, eller ännu större misär med kaos. Och då hamnade små partier som inte var ute efter och inte tilltroddes  regeringsmakten i kläm. Det är i princip bara Ny Demokrati och Syriza, de två regeringsalternativen, som gått framåt. Röstandelen för partierna utanför parlamentet minskade från 19 till 6%.

Faktiskt är piraterna nu på femtonde plats av partierna mot nittonde den 6 maj.

Och så gick partiet med den passande förkortningen PANKI framåt, ”Panathinaiko kinima”, Panathinaikos-rörelsen. Med samma namn och med samma symbol som fotbollslaget i Aten Panathinaikos

Annonser

Written by viktualiebroder

17 juni 2012 den 22:56

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s