Viktualiebrodern

Resultat för piraterna i Grekland

with 2 comments

32487 röster eller 0,51%

I demokratins moderland, med språket som gav oss ordet  ”pirat”, Grekland, hölls på söndagen parlamentsval. Piratpartiet, Komma Peiraton Elladas, nådde  32487 röster eller 0,51%. Vilket är ungefär som andra piratpartier i deras första val.

Valkampanjen har inneburit  en del hinder för piraterna. När piraterna skulle trycka sina valsedlar (det måste partierna själva), var det lämpliga papperet slut, och de fick istället använda ett av större storlek vilket innebar en rejäl fördyring. Tryckningen blev också försenad, så att den centrala valmyndigheten medgav att de lokala valmyndigheterna skulle ge dispens för ett sistadatum för leverans till vallokalerna.

Då valde några valmyndigheter att medge en längre tidsfrist, medan några höll fast vid det ursprungliga. På de ställena kunde man alltså inte rösta pirat.

Något om alla svårigheter och vedermödor finns att läsa här.

Genomsnittet 0,51% var då i själva verket klart bättre där PP faktiskt gick att rösta på. Valkretsresultaten för PP kan ses här. Genomsnittet där det gick att välja PP var ca 0,66%.

En följd av turbulensen i Grekland är att gruppen ”övriga partier”,  som inte nådde upp till småpartispärren tillsammans blev större än det största partiet i parlamentet, Nea Demokratia.

Annonser

Written by viktualiebroder

07 maj 2012 den 06:12

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] grekiska piraterna som under svåra omständigheter lyckades få 32487 röster eller 0,51% förra gången, gör ny ett nytt försök i nyvalet på […]

  2. […] Det gick betydligt sämre för piraterna i Grekland, Komma Peiraton Elladas, i nyvalet jämfört med valet i maj, 13 8xx röster, eller 0,23%. I maj var det 32487 röster eller 0,51%. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s