Viktualiebrodern

Resultat för de (falska) piraterna i Italien

leave a comment »

Valpremiär för (de falska) Partito pirata

Det har varit kommunalval i Italien under söndagen och måndagen. Partito pirata ställde upp i ett antal (mycket små) kommuner, i Lombardiet och Piemonte.

Men detta var inte det officiella Partito pirata italiano, medlem i Pirate Party International, utan en betydligt oseriösare gruppering. Ett domstolsutslag (engelska, Google) i början av april gick till det officiella Partito Pirata italianos fördel och förbjöd ”fribytar”-gruppen att använda piratflaggan som symbol.

Sådana här historier, med varumärkestvister i domstol är förstås inte bra för piraternas rykte. Men varumärkens funktion att särskilja produkter för konsumenter (inklusive partier för väljare) har aldrig ifrågasatts av den officiella piratrörelsen, bara andra aspekter av varumärkesrätten. Man får inte ljuga och segla under falsk flagg, ens som pirat.

”Fribytarna”, under ledning av en Marco Marsili, ställde som sagt upp i valen med väldigt oseriösa program (engelska, Google) som till exempel krav på en staty över Johnny Depp i Brienno (med 420 invånare) och göra Brienno till en frizon, en sorts Tortuga med egen valuta, pirateuro.

För att ändå säga något om resultaten så säger de egentligen just ingenting,  kommunerna var mycket små och det blev endast ströröster och knappt något att rapportera om. Några exempel

Lombardiet

Pino Sulla Sponda del Lago Maggiore  0 röster

Brienno  24 röster eller 10,8%  (2 mandat)

Barni  35 röster eller 11,7%

Gera Lario:  5 röster eller  0,7%

Piemonte

Vesime  ???

Capriglio  2 röster

Cerreto D’Asti 1 röst

Tonco 4 röster

Carrosio 1 röst

Apropå valpremiärer så var det också parlamentsval i Serbien på söndagen. Utan deltagande från Piratska partija. Men ordföranden Aleksander Blagojevic lovar på partiets hemsida att nästa gång, så… De är förstås seriösa, trots Gert Fylkings utgjutelser.

Annonser

Written by viktualiebroder

07 maj 2012 den 18:30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s