Viktualiebrodern

Morgan Johansson förväxlar övervakning med brottsbekämpning

with one comment

Och backspegeln med en spåkula

Jag skrev en post för en tid sedan om Pär Nuder och kameraövervakningsföretaget Nyx och hur Nuder förväxlar övervakning med brottsbekämpning. I Göteborgsposten gör sig hans partikamrat Morgan Johansson skyldig till samma tankefel när han går i polemik mot de centerpartister som nu vill stoppa Datalagringsdirektivet

På grund av detta dröjsmål kan nu Sverige få böta tiotals miljoner kronor, kanske betydligt mer – skattebetalarnas pengar som i stället skulle kunna gått till brottsbekämpning – för att vi inte genomfört ett direktiv som stärker kampen mot den organiserade brottsligheten, och som Sverige varit initiativtagare till!

Morgan Johansson försöker också blanda bort korten genom att på något sätt få det till att det enbart är kriminella som skall få sina trafikuppgifter lagrade. Men, ursäkta, alla vet väl att det är ALLAS trafikuppgifter som skall lagras? Vilka som är kriminella går bara att veta i efterhand.

Morgan Johansson visar på en naiv kolartro på statens inneboende och oföränderliga godhet

Uppgifterna blir naturligtvis inte offentliga – rättsväsendet ska bara kunna få ut uppgifterna för misstänkta personer, och bara efter domstolsbeslut.

Vilken spåkula Morgan Johansson tittat i för att kunna uttala sig så tvärsäkert är oklart. Men Voltaires ord besannas återigen – att vara osäker är besvärande men att vara tvärsäker är enbart löjligt. Morgan Johansson gör sig löjlig.

I själva verket är det snarare så, att existensen av och tillgången till stora datamängder om enskilda människor är en drivande faktor för att förändra samhället i en totalitär och auktoritär riktning.

Så är det då inte en totalitär stat som genomför Datalagringsdirektivet, utan Datalagringsdirektivet som kan föra till en totalitär stat.

Jag vet förstås inte om det blir så. Men hur Morgan Johansson kan vara tvärsäker på motsatsen övergår mitt förstånd. Vilken spåkula kikar han i?

Eller förväxlar han backspegeln med en spåkula? Men om han tittar i den historiska backspegeln – ser han då ett enda övervakningssamhälle som inte också varit totalitärt?

Because they can.

Annonser

Written by viktualiebroder

27 september 2011 den 21:09

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] sig när den ansvarige i justitieutskottet för den svenska lagenstiftningen gällande frågan inte ens vet exakt vad datalagringsdirektivet går ut på. Det här inlägget postades i censur, EU, integritet, Internet, lagar, Politik, telekom och […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s