Viktualiebrodern

Många folkpartister har inte tagit hotet mot demokratin på allvar

leave a comment »

Mera av europeisk enfald är ingen lösning

Att speciellt folkpartister inte tar hoten mot våra grundläggande fri- och rättigheter på allvar framgår återigen genom en debattartikel i Dagens Nyheter signerad bland annat Cecilia Malmström och Birgitta Ohlsson. I den annonserar de helt naivt ett europagemensamt nätverk för att bland annat ”förhålla sig till” opinionsbildning på Internet.

Ett område som blir en angelägen del för nätverket att fokusera på är hur internet används

Vi känner väl till Cecilia Malmströms ”track record” i det avseendet. En fortsatt enfaldig hallelujahackompanjerad marsch mot Övervakningssamhället.

Här skall alltså ”utbytas erfarenhet och idéer” mellan spansk ETA-bekämpning, grekisk kravallpolis och brittisk nordirlandpolitik. Mellan Berlusconi och Orbàn.

Men all erfarenhet av sådan samordning säger, att den minsta gemensamma nämnaren alltid innebär mindre av demokratiska fri- och rättigheter. Varför? Jo,  extremisterna som vill ha hårdare tag, mera kontroll och mera övervakning nu är mera högljudda och mera säkra på sin sak än de som vill tänka efter innan de handlar.

De onda krafterna är alltid säkrare på sin sak än de goda. Det är en generell regel. Den som vill vara ”god” måste därför  vara noga med att bevara sin självständighet, sin ”integritet” om man så vill.

Ibland innebär det att man måste stå själv. Gemensamhet, allra minst politisk gemensamhet, är något självändamål. Att politiskt umgås med människor som bevisligen tappar huvudet i skarpa lägen är hög risk.  Och den risken är högst reell, vilket inte minst Cecilia Malmströms och ”demokrati”-minister Birgitta Ohlsson vid flera tillfällen visat prov på. Det blir dyrt.

Naivitet eller fördomar/idiosynkrasier? Svårt att veta med folkpartister.

Annonser

Written by viktualiebroder

12 september 2011 den 10:09

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s