Viktualiebrodern

Resultat för piraterna i Mecklenburg-Vorpommern

with 3 comments

12513 12 728 röster eller 1,87%

Igår hölls val till lantdagen i den tidigare svenska delen av Tyskland, nämligen Mecklenburg-Vorpommern. Resultatet för piraternas del blev 12 513 12 728 röster eller 1,87% av de avgivna godkända rösterna  (hela resultatet här). Ändringen beror på att valet i valkretsen Rügen 1, som fick skjutas upp till den 18 september nu räknats in. I just den valkretsen fick PP 151 röster, eller 1,46%.

Det räckte inte för att få mandat, då spärrgränsen ligger på 5 %.

Resultatet kan jämföras med valet till den tyska Förbundsdagen 2009, då piraterna i Mecklenburg-Vorpommern fick 20 063 röster eller 2,31%. En tillbakagång alltså.

Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet har skrivit om valresultatet i allmänhet.

Fotnot: Jag kan inte blogga så ofta nu i höst, men valrapporteringen för piratpartierna ute i världen skall jag försöka hålla igång. På söndag den 11 september är det val till lantdagen kommuner i Niedersachsen,  och söndagen därpå, den 18:e är det berlinarnas tur. Om utsikterna inför det valet  har Rick bloggat tidigare. Igår hade Berliner Morgenpost (CDU) en intervju med förstanamnet Andreas Baum. Tyvärr hinner jag inte översätta.

Fotnot2: I Südvorpommern blev Matthias Bahner invald i kommunfullmäktige för piraterna. I de fyra valkretsarna i Rostock fick piraterna preliminärt som mest 4,8% i Rostock3. Källa Piratenpartei-M-V:s hemsida (officiella resultatsidorna är helt överlastade).

Fotnot3: I en valkrets, Rügen (nr 33) sker valet först den 18:e september, sedan CDU:s kandidat hastigt avlidit. Resultatet kan därför komma att ändras något) Ändrat nu!


Annonser

Written by viktualiebroder

05 september 2011 den 13:14

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Andra om ämnet: Rick Falkvinge, Viktualiebrodern […]

  2. […] I skuggan av valframgången i Berlin, fick Piratenpartei 151 röster eller 1,46 %  i det uppskjutna valet i valkretsen Rügen 1, till lantdagen i Mecklenburg-Vorpommern. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s