Viktualiebrodern

Resultat för piraterna i Baden-Würtemberg

with 2 comments

103 392 röster eller 2,1%

Det var val till lantdagen i Baden-Würtemberg idag, resultatet här. Det lokala Piratenpartei fick 103 392 röster eller 2,1%. Det var en liten tillbakagång i antal röster, men oförändrat i %,  från valet till Förbundsdagen 2009, då Piratenpartei fick 111 899 röster.

Om valet i sin helhet har Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet artiklar.

Mer detaljer kommer i morgon bitti.

Bäst gick det i Karlsruhe I med 3,6 %.

Piraterna skriver i sin valkommentar att valet blev starkt polariserat bland annat på grund av kärnkraftsolyckan i Japan, vilket fick många väljare att av taktiska skäl rösta grönt. Många hade hört av sig till Piratpartiet och bett om ursäkt för att de svek PP den här gången fast de fortfarande ansåg att PP:s frågor var väldigt viktiga. Att under de omständigheterna, och med en valbudget på € 60 000 nå 2,1% får ändå ses som en framgång.

Valmanifestet var mycket ambitiöst och omfattande, och man blir imponerad över vilka personella resurser som finns i Piratenpartei, och hur engagerade de är, som kan få till ett seriöst valmanifest på 47 sidor. Och det för en delstat enbart, även om B-W är ganska så stort.

I Piratpartiet har vi förstås Jacob Hallén, som ensam, med i stort sett enbart feed-back hjälp, satt ihop valmanifestet för valet till regionfullmäktige till Västra Götaland. Vi behöver fler som Jacob!

Written by viktualiebroder

27 mars 2011 den 22:39

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] med lantdagsvalen i Baden-Würtemberg och Rheinland-Pfaltz genomfördes kommunalval i Hessen, med flera piratkandidaturer. Bäst gick det […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: