Viktualiebrodern

Val i Hamburg, skandal i Nordrhein-Westphalen

with 3 comments

Diffust i Hamburg, dålig kontroll i NRW

I Hamburg blir det val till stadsparlamentet (Bürgerschaft) på söndag, den 20 februari. Med piratdeltagande och en förhoppning om att förbättra valresultatet från 2008 på 1773 röster eller 0,21%.

Skall jag säga något om valkampen så tycker jag att deras politik svävar ut en del. Man vill på sikt ha nolltariff på kollektivtrafiken och utbyggnad av kapaciteten. Man vill ha fler lånecyklar och handikappvänligare hållplatser. Man vill fler ”sozialwohnungen” i centrala lägen. Man vill ha skatt på fastighetsförsäljningar och moms på kommersiella byggnader. Man är emot gentrifieringen av innerstaden. Man vill ett återförstatligande av el- , fjärrvärme- och gasverken.  Man är för alternativa boformer, som husvagnsparker.

Man vill sänka daghemsavgifterna, på sikt till noll. Man vill sänka rösträttsåldern till sexton år. Man vill avskaffa alkoholförbudet i kollektivtrafiken.

Som ni ser, det hela spretar ut långt utöver vad som kan härledas från piratprinciperna (Som visserligen finns kvar). Det är mycket möjligt att det drar röster, men det luktar populism och fantasipolitik lång väg. Hela valprogrammet här. Kandidaterna presenteras här.

Jag kommer förstås att rapportera om resultatet på den här bloggen.

Ed Det går att följa räkningen här och här.

Nordrhein-Westphalen

I NRW har en revision gjorts av partiets bokföring. Den är inte nådig. Det visar sig att pengar saknas och medlemstalen stämmer inte. Det är allvarligt därför att PP-NRW efter att ha fått 1,5% i landtagsvalet i maj 2010 fått partistöd, och riskerar nu därför att inte få ställa upp nästa gång.

Enligt piratbloggaren Andi Popp som talat med pirater i NRW, är det (och den visan känner vi igen…) inga avsiktliga oegentligheter, utan bara det kaos som lätt uppstår när saker skall göras ”ad hoc” i ”crews”.  Enligt en kommentar till bloggposten har piraterna i NRW nu röstat ner den här organisationsformen till förmån för en mera traditionell, med tydligare ansvar för pengar och projekt.

Som sagt, det där känner vi igen… Ännu ingen fred i Westfalen…

Written by viktualiebroder

16 februari 2011 den 00:33

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] traditionell piratpolitik, eller om man flutit ut i en allmän vänsterpopulism. Jag har skrivit en inför-post om valet, där jag är tveksam till flera av punkterna på […]

 2. ”Enligt piratbloggaren Andi Popp som talat med pirater i NRW, är det (och den visan känner vi igen…) inga avsiktliga oegentligheter, utan bara det kaos som lätt uppstår när saker skall göras Tagg‧ad hoc” i Tagg‧crews”. Enligt en kommentar till bloggposten har piraterna i NRW nu röstat ner den här organisationsformen till förmån för en mera traditionell, med tydligare ansvar för pengar och projekt.”
  Vadå ”Tagg”? 🙂

  Välskrivet inlägg i övrigt. Jag håller med dig. Jag ser gärna att principerna appliceras på fler frågor, men vad medborgarrätt/kunskaps- och kulturfrihet har med elverk och dagisavgifter förstår jag inte…

  Calandrella

  21 februari 2011 at 00:33

 3. WordPress har nyligen ändrat alla citationstecken till Tagg – Tagg… Vet inte varför.

  Möjligen har flöden som i Internet, el och kollektivtrafik något gemensamt. Men inte så förenklat som i PP-Hamburgs version.

  viktualiebroder

  21 februari 2011 at 08:48


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s