Viktualiebrodern

16807 bortkastade röster

with 4 comments

Håll utkik efter fiollådor imorgon!

Sextontusenåttahundrasju. Så många kryssade Thomas Bodström till riksdagen där han ställde upp, i Stockholms län. Om du går ut någonstans i Stockholms län imorgon och ser någon som ser ut som fiollåda i ansiktet så förstår du varför – det är en av dem.

För han dök aldrig upp. Absent WithOut Leave (AWOL) på engelska. ”Frifoting” på polis- och kåkslang. Bodströms självuppfattning är understundom grandios.

Ca 1990 fanns en rörelse som kallade sig för Talande Tomma Stolar. 1991 lyckades de få 151 röster. Det dröjde alltså 19 år, men till slut fick de då in en representant i riksdagen!

Nu finns det ingen anledning att sörja över att Bodström lämnade en tom stol. Det blir samma övervakningspolitik med Ask, det har vi sett i fyra år och kommer väl att få se i fyra år till.

Men socialdemokraterna får nog svårt att tala om bortkastade röster ett bra tag framöver.

Written by viktualiebroder

04 oktober 2010 den 22:47

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Alla röster på Sossarna, Moderaterna, Centern, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Vänstern, Sverigedemokraterna och Miljöpartiet är bortkastade röster.

  SBJ

  05 oktober 2010 at 08:28

 2. SD framställer sig som ett tredje block. Hade jag tillhört SD så skulle jag i förväg deklarerat att SD kommer rösta på det rödgröna blockets förslag på talman.

  Anledningen skulle då vara att man på så sätt skulle kunna definiera in SD som någonting mellan blocken – ett mittenparti. Man skulle också kunna hänvisa till att de rödgröna (Mona Sahlin) är mera demokratiskt lagd genom att man inte ens diskuterar en minskning av utskottsplatser, vilket man gjorde i Alliansen.

  Röstningen skulle då bli mycket intressant.
  Var toalettbesöket ett spel för galleriet? För säkerhets så skickade man iväg en rödgrön till toaletten.
  Var det en medveten röstning från någon av de rödgröna att rösta på Per Westerberg? Eller var det ett taktiskt val detta också?

  Hur hade Bodström då agerat? Hans förakt för demokratin är inte taktiskt utifrån partipolitiska skäl.

  Anders Nordin

  05 oktober 2010 at 09:06

 3. Ja det hade nog varit smart av sd att vara lite crazy och stödja de rödgröna! Störst effekt om de hade gjort det som en överraskning, utan att de hunnit trixa först. Hade kunnat bli riktigt pinsamt om Härstedt blivit talman med sd:s stöd 🙂 Och sd hade i en omröstning utan större betydelse visat att de inte är något stödparti för alliansen, utan någon man måste förhandla med.

  Bodströms beteende är inte rationellt. Alldeles för mycket ryktesspridning iofs, men han är sannolikt inte helt frisk.

  viktualiebroder

  05 oktober 2010 at 09:35

 4. […] med personen ifråga i Dagens Nyheter. Inte ett ord om fängelser och häkten. Inte ett ord om de 16807 som fick stå med lång näsa efter att ha kryssat Bodström i riksdagsvalet 2010 men som fick se honom istället skolka och resa […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: