Viktualiebrodern

Kontanter är politik, politik avgörs i val

with 3 comments

Återupprätta kontanter som betalningsmedel!

Tidningarna uppmärksammar idag att bankerna blir vinnare på den nya betaltjänstlagen som förbjuder avgifter vid kortbetalning. Ja, egentligen förbjuder lagen avgifter vid alla betalningsmedel, alltså även vid betalning kontant, och dessutom tillåter den olika prislistor för olika betalningsmedel, så någon praktiskt betydelse har den väl knappast.

Men det är bra att frågan diskuteras. Kontanter kontra kort är politik. Och att riksbanken, trots intäkter av seignoraget som en följd av kontanterna i storleksordningen 5,8 miljarder kronor, trots detta arbetar för att minska kontanter och öka korthanteringen, det är en faktum värt att fundera över. Helt utomekonomiska skäl är för riksbanken värt 5,8 miljarder. Och de utomekonomiska skälen heter spårbarhet och kontroll över alla transaktioner.

Och det är inte ekonomi, utan politik. Vilken politik som skall föras, avgörs i Sverige  i fria och allmänna val, närmast den 19 september.

I det valet kandiderar jag för en politik att Återupprätta kontanter som betalningsmedel. Och det har jag skrivit om i ett antal poster, och senast här.

För den politiken ber jag om stöd den 19 september.

Jag heter Bengt Jonsson och återfinns på plats 18 på Piratpartiets riksdagslista för Dalarna, Gästrikland, Jämtland och Västernorrland.

Written by viktualiebroder

22 augusti 2010 den 20:51

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] full post on Piratpartiet LIVE! This entry was posted in Uncategorized and tagged avgörs, Kontanter, Politik, Viktualiebrodern. […]

 2. Plats 18? Tycker du borde stått betydligt högre upp på de där listorna.

  steelneck

  23 augusti 2010 at 03:26

 3. På plats 18 riskerar man inga honey pots 😉

  viktualiebroder

  23 augusti 2010 at 15:35


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: