Viktualiebrodern

Axis kvartalsrapport stöd för Piratpartiet

with one comment

PP – också för Sveriges ekonomis skull

Anna Troberg skriver om att välfärden inte får bli en gyllene bur. Att det finns välfärd – integritets-, kulturell, kunskapsvälfärd – att få i förlängningen av Piratpartiets politik, som är billig. Medan däremot den ”välfärd” som söks genom övervakning är allt annat än billig.

Jag kan inte annat än hålla med. Övervakning leder till fattigdom. Dels genom att den gör kreativa människor försiktiga och återhållsamma. Dels genom att kapital satsas på övervakning och ”säkerhet” som istället hade kunnat gå till produktiva investeringar.

Att det faktiskt är så kan vi i dag se ett bevis för när nätverksvideoföretaget Axis släpper sin kvartalsrapport. Fina siffrordet går bra för Axis.

Men de pengar som satsas på kameraövervakning ger ingen avkastning. Det är ren friktion i samhällsmaskineriet som bara leder till värme/irritation, som i sin tur måste hanteras. Genom mera övervakning, kan man förmoda.

Och så vidare i en spiral nedåt. Återigen, övervakning leder till fattigdom.

Det är nödvändigt att vi vänder på den utvecklingen. Piratpartiet behövs inte bara för att få ordning på Sveriges demokrati, utan faktiskt också för att få ordning på Sveriges ekonomi.

Jag heter Bengt Jonsson och återfinns på plats 18 på Piratpartiets riksdagslista för Dalarna, Gästrikland, Jämtland och Västernorrland.

Written by viktualiebroder

07 juli 2010 den 15:13

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] skrev för övrigt redan 2010 om Axis också då lyckade […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: