Viktualiebrodern

Människor som fastnat i igår

with one comment

Allt har sin tid

Jag ser i Expressen att artisten Prince, som under det tidiga 80-talet levde och dansade i framtiden (like it’s ninetynine…), numera övergått till att leva i det förflutna:

Han säger att han inte fattar grejen… De vill inte betala honom i förväg så varför ska de ha hans musik? … Internet är som MTV. Det fanns en tid då MTV var hippt och sedan blev det plötsligt passé

Ja, det fanns en tid, och jag minns den väl för det var också min ”peak” i livet, när Prince var hipp. Och sedan var både jag och han plötsligt…passé.

August Strindberg gjorde på sin ålders höst en mycket stringent iakttagelse: Den moral som kommer efter femtio – den duger ej att predikas.

Internet lever och har hälsan. Och vi som passerat femtio har kanske ett och annat i erfarenhetsväg att bjuda på. Den viktigaste erfarenheten av alla är att vi bör vara försiktiga med att säga att det var bättre förr. En del var visserligen bättre förr, men spörj icke: »Varav kommer det att forna dagar voro bättre än våra?» Ty icke av vishet kan du fråga så.

Även den som har fyllt femtio kan förstå vad Internet gjort för kulturen, för demokratin och för våra fri- och rättigheter.

Vi i Piratpartiet gillar Internet. Och vi vill vara vakthunden som försvarar Internets landvinningar för civilisationen, för kulturen och för demokratin.

Jag heter Bengt Jonsson och återfinns på Piratpartiets riksdagslista för Dalarna, Gästrikland, Jämtland och Västernorrland.

Written by viktualiebroder

06 juli 2010 den 12:31

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Fler som skriver: Viktualiebrodern […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: