Viktualiebrodern

Lars Johan Hierta och Rick Falkvinge

with 2 comments

Av det rätta virket

På wikipedia står om en man

Han var inriktad på att göra grundlagarna till en sanning i livet, att väcka folkets vilja till ett större deltagande i samhällsarbetet

————————–

Han krävde att mål behandlades i laga ordning

Jaha, respekt för grundlagarna, ett bejakande av deltagarkulturen och för en rättsprocess utan jäv, alltså.

Nej, orden från Wikipedia handlar inte om Rick Falkvinge, utan om Aftonbladets grundare Lars Johan Hierta. Men de kunde lika gärna ha handlat om Rick Falkvinge.

Med en sådan övertygelse var det inte att undra på att Lars Johan/Rick skaffade sig mäktiga fiender. Som hade sin uppfattning om hur teser Lars Johan/Rick la fram överensstämde med fakta. Så deras skapelser drogs in och Indragningen verkställdes utan att ge kännedom om anledningen till den, varken för delinkventen eller för allmänheten.

Vi vet alltså inte varför. Men vi kanske så här i efterhand skulle kunna förmoda att det också på Lars Johans tid rörde sig om, tja…faktakoll?

Men inte kunde de indragningarna stoppa Lars Johan. Han startade om på ny kula varje gång. Det Nya Aftonbladet, Det Nyare Aftonbladet, Det Fjerde Aftonbladet och så vidare ända till Det Sjugondesjette Aftonbladet 1851. Då gav makten upp.

Idag har en debattartikel av Rick Falkvinge om Pirate Bay-målet dragits in av…Aftonbladet. För ”faktakoll”?

Men, och det är ett väldigt viktigt men, år 2010 har det blivit ännu svårare att tysta misshagliga röster än det var på 1830-talet.

Därför behöver du idag inte ändra url:en i din bläddrare till dennyerickfalkvinge.se. Eller imorgon till dennyarerickfalkvinge.se. Och knappast nånsin till densjugondesjetterickfalkvinge.se.

Han finns fortfarande kvar på rickfalkvinge.se. Och Du kan läsa hans debattartikel här.

Förstår Du varför vi gillar Internet och ogillar indragningsmakter och nätcensur?

Jag heter Bengt Jonsson och återfinns på plats 18 på Piratpartiets riksdagslista för Dalarna, Gästrikland, Jämtland och Västernorrland.

Annonser

Written by viktualiebroder

17 april 2010 den 22:21

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] till att den skall faktakollas.  Någon närmare förklaring har ännu inte givits, vilket man som utomstående kan tycka är rätt underligt. Jag tänker väl mig att man gör en faktakoll INNAN man väljer att publicera en artikel, […]

  2. […] mental straightjacket, Jan Lindgren, Magnihasa, Enligt min humla, Caspian Rehbinder, Obeveklig, Viktualiebrodern, Scaber […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s