Viktualiebrodern

Vilken del av nej förstår inte Hamilton?

leave a comment »

Om politikers folkförakt och urartade ”liberaler”

I Dagens Industris papperstidning idag uttalar sig Carl B Hamilton, folkpartist. Han vill att Sverige bidrar med en skärv till Greklands raserade ekonomi, trots att Sverige inte är med i Euro-samarbetet.

Det finns kanske anledning att påminna om att det svenska folket den 14 september 2003 röstade emot att Sverige skulle ingå i eurosamarbetet. Om Carl B Hamilton inte skulle tro mig, så kan han själv konsultera valmyndighetens hemsida, här. En väldigt bidragande orsak till det var att många inte litade på att länder med dokumenterat dålig budgetdisciplin och korrupt statsförvaltning plötsligt skulle börja sköta sig. Cornucopia har skrivit några klargörande poster om speciellt Greklands track record i det avseendet, här och här och här. Under 210 år sedan år 1800 har Grekland ställt in betalningarna på sina skulder under dryga 50.

Som Cornucopia också visat (i den tredje länken ovan), så uppfyllde 2008 inget av euroländerna de eget uppställda konvergenskraven på budgetunderskott och statsskuld för att få vara med. De enda länder som gjorde detta var Bulgarien och Schweiz. Men de var inte med. Och Sverige, även om de inte klarade kraven, låg väsentligt bättre till än euroländerna.

Nu vill alltså Carl B Hamilton att det svenska folket skall betala i alla fall. Tja, bara det senaste exemplet i raden på hur Folkpartiet och de så kallade ”liberalerna” changserat.

Men det var ju inte direkt oväntat – den ovan nämnde Cornucopia hade till och med förutsett det, här.

Men för att citera en anonym irländsk väljare inför den andra omröstningen (”bakläxan”) om Lissabonfördraget: Which part of no is it you don’t understand?

Vilken del av nej är det du inte begriper, Carl B Hamilton?

Om psykologin bakom eurokramandet har jag skrivit tidigare, här.

Jag heter Bengt Jonsson och återfinns på plats 18 på Piratpartiets riksdagslista för Dalarna, Gästrikland, Jämtland och Västernorrland.

Annonser

Written by viktualiebroder

13 april 2010 den 13:38

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s