Viktualiebrodern

Bodströms skolpolis ett steg mot huspolis

with 5 comments

Snart huspolis, efter mönster av ”Blockwart”?

I en artikel i Svenska Dagbladet vill Thomas Bodström att varje skolelev skall få en egen kontaktperson hos polisen. På frågan om man därmed inte sänder signalen att alla ungdomar är potentiellt kriminella, svarar Bodström

– Nej, men man ska vara medveten om att varenda kille och tjej under uppväxten kommer i kontakt med alkohol och narkotika. Det går aldrig att säga vilka som är i riskzonen och då är det bättre att arbeta brett förebyggande.

”Bättre att arbeta brett förebyggande” – ja då kanske man skall tipsa Bodström om att det är många fler än bara skolelever om vilka man inte kan veta om de är i riskzonen eller ej. Men det finns det historiska lösningar på, i samma anda.

Skall vi gissa på huspoliser? Som arbetar ”brett förebyggande”?

Vid ett första påseende kanske det verkar vara ett väl stort steg i marschen mot Bodströmsamhället, men redan 2014 blir det åter fria och allmänna val i Sverige (så optimistisk är jag, trots allt), och då yppar sig ett nytt ypperligt tillfälle för politiker av Bodströms kynne och kaliber att plädera för hårdare tag och längre straff. Mera övervakning och förbud också förstås, men det känns nästan överflödigt att nämna.

Det har ju med framgång prövats förr. Jag tänker på systemet med ”Blockwart” i Tyskland för ca 70 år sedan. Varje kvarter fick sin egen huspolis, som ”arbetade brett förebyggande”, och rapporterade alla som var ”i riskzonen”. Och givetvis stod till tjänst om någon annan hade ”kommit i kontakt med” något att rapportera.

Om man nu tycker att detta är en framtidsutsikt som gör en illa till mods, så kan det vara ett bra tips att lägga sin röst på Piratpartiet den 19 september.

Jag heter Bengt Jonsson och återfinns på Piratpartiets riksdagslista för Dalrna, Gästrikland, Jämtland och Västernorrland.

Opassande och ScaberNestor har också skrivit om detta.

Annonser

Written by viktualiebroder

13 april 2010 den 18:32

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bodstöm är en jäkla pajas, det tråkiga är att folk inte fattar det.

  Andra nyheter: Numera behöver jag inte parasitera på andra bloggars kommentarsfält, nu har jag en egen blog. Det är en ny piratblog i stan: Nördic Battlegroup (http://nordicbattlegroup.org). Be there or be fyrkantig. Spread the word.

  Anders Troberg

  13 april 2010 at 19:15

 2. Lycka till!

  Då kan man inte räkna med fler kommentarer från dig då? Tråkigt i så fall.

  viktualiebroder

  13 april 2010 at 19:39

 3. anders T: din kommentarsfunktion tycks inte fungera(?)

  Manen

  13 april 2010 at 20:27

 4. Hej Anders
  Om det vore så att Bodström endast vore en pajas så skulle det inte var så farligt. Jag anser att han är en fullfjädrad fascist, och som sådan mycket farlig för demokratin.

  Roland Eriksson

  14 april 2010 at 06:58

 5. Fascist tror jag inte, han har bara inga skrupler när det gäller att ta sig fram och vet hur. Störning kanske.

  viktualiebroder

  14 april 2010 at 12:54


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s