Viktualiebrodern

Ännu mer goda pengar efter dåliga

with 2 comments

Avspärrning, Förbud, Kontroll. Och krig!

Folkpartiet vill rusta upp Afghanistanstyrkan. Man får gratulera talibanerna, vars beprövade taktik just går ut på att provocera fram dyra motreaktioner på, förhållandevis, billiga insatser.

Biståndsminister Gunilla Carlsson går in och tar SIDA i örat för att de gör en saklig bedömning av var biståndspengarna används bäst.

Men vi behöver inte mera sådant säkerhetsflum. Vi behöver mera saklighet och analys av var pengar gör mest nytta. Såväl i säkerhets- som biståndsfrågor. För en kameral säkerhetspolitik!

SL kapprustar på sitt håll med en högre spärr i Stockholms tunnelbana. Det kommer förstås inte att räcka, ty aldrig kan själens längtan stillas (Wilhelm Ekelund). Avspärrning, Förbud, Kontroll som ångestdämpande medel kräver ständigt högre doser. Vad kommer härnäst?

Landskrona och Malmö får nej till kameraövervakning på allmän plats. Stockholm får ja. Det är bra att Landskrona och Malmö får nej, därför att kameraövervakning är ett slag i luften, , som inte fungerar så länge som förövare ändå inte kan skiljas från oskyldiga. Och eftersom övervakning ständigt kräver mer och mer av samma sak.

Denna flummiga säkerhetspolitik för oss till allmän fattigdom. Vi måste bryta den utvecklingen. Därför behövs Piratpartiet i riksdagen!

Jag heter Bengt Jonsson och återfinns på plats 18 på Piratpartiets riksdagslista för Dalarna, Gästrikland, Jämtland och Västernorrland.

Annonser

Written by viktualiebroder

12 februari 2010 den 12:42

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vad orsakar övervakningssamhället?
  1) En annalkande resursbrist i världen väcker oro för missnöje med åtföljande otrygghet.

  1)Svar: Vad beror resursbristen på? Detta är ett falskt påstående, man förhindrar idag folk ifrån att få odla mat på jordarna, istället odlas det för etanol produktion och knark.

  2) De tekniska möjligheterna till övervakning har aldrig varit större. (Because we can!)

  2) Svar: Varför vill dessa krafter övervaka bara för att de kan. Man måste veta varför och hur en fiende fungerar mentalt för att kunna bekämopa den, det håller varenda general med om och vi befinner oss i ett informations krig.

  3) En ryggmärgsreaktion att alla problem kan lösas med övervakning tar tagit över och skapat en kultur för övervakning.

  3) Svar: Vad beror denna ryggmärgsreaktion på. Att beskriva våra makthavare som tanklösa reptilhjärnor är en märklig beskrivning, för hur kan dessa osmarta människor då ha makten över dig och mig, detta måste ju innebära att vi är ännu osmartare. Den som är smart har makt och det är smart att spela dum och du är dum nog att gå på det.

  4) Ju större resurser som satsas på övervakning, ju mindre finns över till annat. Leder till resursbrist etc i en ond cirkel.

  4) Svar: Ja och detta sker medvetet, varför sker denna prioritering, gång på gång beskriver du bara symptom, du beskriver aldrig på djupet orsakerna, du är uppenbarligen en väldigt ytlig och korkad människa.

  1) och 2) kan vi inte påverka.

  1) och 2)Svar: Jo det kan vi.

  3) och 4) kan vi påverka politiskt, förslagsvis genom att rösta in Piratpartiet i riksdagen i höst.

  3) och 4) Vad hjälper det när du bara ser symptomen och inte ens fattar att symptom inte är orsaker.

  Bryta ryggmärgsreaktionen genom att de som föreslår övervakningsåtgärder också görs ekonomiskt och
  organisatoriskt ansvariga för deras framtida avveckling.

  Svar: lycka till med detta när du inte ens vet vad du bekämpar.

  Bojkotte

  13 februari 2010 at 23:05

 2. Det allra mesta onda som sker i världen är inte tänkt som ondska, utan är bara dumhet och likgiltighet.

  Våra makthavare ÄR tanklösa reptilhjärnor. Det är det negativa urvalet – de som inte är tanklösa reptilhjärnor hoppar av eller håller sig helt ifrån makten. Eller är chanslösa att bli valda.

  Nej, jag vet inte vad jag bekämpar. Och vad övervakarna är ute efter (fast all erfarenhet talar för att de bara är dumma och likgiltiga) skiter jag i – bara de betalar vad övervakningen kostar, eller låter bli. Och blir de tvungna betala för sig, då kommer de nog att avstå från övervakning också.

  Beklagar för övrigt att din kommentar fick vänta – den hamnade av någon anledning i spamlådan.

  viktualiebroder

  15 februari 2010 at 12:19


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s