Viktualiebrodern

Rätten att försvara sig och de sina, om nödvändigt med våld

with one comment

Alla folks frihet, hela världens fred

På förekommen anledning vill jag meddela att jag anser det rätt att, om nödvändigt med våld, försvara sig själv och de sina. Det vill säga om Sverige skulle bli angripet och ockuperat av främmande makt, skulle jag sälla mig till dem som sökte ändra på det förhållandet. Och efter bästa förmåga bli en ”förövare”, som nyspråksordet för dagen synes vara för dem som är framgångsrika i en frihetskamp.

Som en moralisk konsekvens av detta erkänner jag alla andras motsvarande rätt att med våld försvara sig mot inkräktare som kommit till deras land med vapen i hand. Och ser gärna att de når framgångar, därför att dessa framgångar minskar incitamentet generellt att med vapen i hand och med hot om våld inkräkta på andras frihet. Och ökar vår trygghet i Sverige.

Ofta avfärdas den som vill föra fram moraliska argument som ”höger”. Den här gången avfärdas den som sålunda ser Afghanistankriget ur moralisk synvinkel som ”vänster”.

Konsekventa ståndpunkter låter sig inte placeras på höger-vänsterskalan.

Annonser

Written by viktualiebroder

08 februari 2010 den 09:50

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. 1000+ ord – Kärlek i Paris…

    Att de flesta integritetshot men även säkerhetslösningar kan kringgås vet de flesta av oss men det blir allt mer tydligt för undertecknad att detta inte är en långsiktigt hållbar och framkomlig väg. Sociogramanalys är ett konkret exempel pÅ..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s